Inloggen

  • CIS Aanbiedingen en Nieuws
  • CIS Aanbiedingen en Nieuws
  • CIS Aanbiedingen en Nieuws
image image image image

Belkin-routers verliezen massaal internetverbinding door firmwarebug.

Routers van de firma Belkin zijn in de loop van dinsdag massaal offline geraakt door vermoedelijk een fout in de firmware. Belkin heeft laten weten dat via het handmatig invoeren van dns-servers de internetverbinding is te herstellen, maar de precieze oorzaak is nog niet duidelijk.

Onder andere via Twitter regende het dinsdag klachten van bezitters van een Belkin-router. De helpdesk van Belkin in de VS raakte overbelast door het grote aantal storingsmeldingen. Diverse routermodellen hadden geen werkende internetverbinding meer, maar onduidelijk is nog hoeveel gebruikers zijn getroffen.

Belkin kwam in eerste instantie met een workaround. Daarvoor moet de gebruiker handmatig een statisch dns-adres invoeren, zoals Googles dns-servers 8.8.8.8 of 8.8.4.4. Enige tijd later liet Belkin weten dat de problemen waren opgelost zonder nadere details te geven. Routers die nog problemen hebben met de verbinding zouden na een herstart weer moeten functioneren.

Het bedrijf zegt nog te zoeken naar de precieze oorzaak van de problemen. Op onder andere Reddit wordt gespeculeerd over een fout in een recente firmware-update. Zo zouden de getroffen routers tevergeefs contact proberen te zoeken met het adres heartbeat.belkin.com, waarna mogelijk de dns-deamons in de routerfirmware vastlopen of niet langer correct functioneren.

Bron: Tweakers.nl

Waarom C.I.S.?

Voor 13:00 besteld, morgen in huis
offline afhalen en betalen in de winkel
online betalen en laten bezorgen
veilig betalen

TWITTERintel

microsoft

sbpi_us_rgb


ictwaarborg

Belangrijk: Copyright informatie

Alle op deze site vastgelegde werken als HTML code, teksten, illustraties, afbeeldingen en foto's zijn copyrighted CIS of van hun respectievelijke eigenaren. Alle rechten voorbehouden. Niets van deze site mag op welke wijze dan ook worden verveelvoudigd, opgeslagen in een geautomiatiseerd gegevensbestand en of openbaar gemaakt, in enige vorm of op enige wijze, hetzij electronisch, mechanisch, door fotokopiëen, opnamen, of op enige andere manier, zonder voorafgaande schrifelijke toestemming van C.I.S. Computers & Supplies.
Voor het overnemen van gedeelten van deze site in artikelen, readers en andere werken (artikel 16 Auteurswet) dient men zich te richten tot C.I.S. Computers & Supplies.