Inloggen

  • CIS Aanbiedingen en Nieuws
  • CIS Aanbiedingen en Nieuws
  • CIS Aanbiedingen en Nieuws
image image image image

In een poging marktaandeel te winnen voeren ssd-fabrikanten de productie de komende maanden op en verlagen ze de prijzen. Dat claimt Digitimes op basis van zijn bronnen binnen de elektronica-industrie. Micron zou zijn ssd-leveringen willen verdubbelen.

Onder andere Micron, Intel, Kingston, SanDisk en Samsung maken zich volgens Digitimes op voor een prijsoorlog om elkaar de loef af te steken op de ssd-markt. Micron zou de levering van nand-chips aan derde partijen hebben teruggeschroefd, om de productie van zijn eigen Crucial-ssd's te kunnen opvoeren. Micron zou zich ten doel hebben gesteld de ssd-leveringen in een enkel kwartaal te verdubbelen.

Concurrent Kingston zou ernaar streven om zich naast Samsung en SanDisk te voegen als grootste ssd-leverancier, hoewel de fabrikant bij de laatste generatie ssd's overgestapt lijkt te zijn op nand-chips van Micron. Desondanks zou Kingston zijn leveringen willen opvoeren naar 600.000 stuks per maand. Een verdere factor die een rol zou spelen op de markt voor ssd's is de ondersteuning voor de M.2-form factor door Intel bij zijn nieuwe 9 Series-lijn. De verwachting is dat concurrenten zich in de tweede helft van 2014 ook gaan richten op dit type, dat met pci-e- en sata-interfaces gecombineerd kan worden. Op termijn zou M.2 de 2,5"-modellen kunnen vervangen als belangrijkste formaat, verwacht Digitimes.

De prijzen voor ssd's dalen al gestaag, na lang stabiel gebleven te zijn. Zo zijn de gemiddelde prijzen voor de populaire Samsung 840 EVO 120GB en die voor de Crucial M500 2,5" sinds augustus vorig jaar gedaald van 100 euro naar 80 euro respectievelijk 65 euro.

Waarom C.I.S.?

Voor 13:00 besteld, morgen in huis
offline afhalen en betalen in de winkel
online betalen en laten bezorgen
veilig betalen

TWITTERintel

microsoft

sbpi_us_rgb


ictwaarborg

Belangrijk: Copyright informatie

Alle op deze site vastgelegde werken als HTML code, teksten, illustraties, afbeeldingen en foto's zijn copyrighted CIS of van hun respectievelijke eigenaren. Alle rechten voorbehouden. Niets van deze site mag op welke wijze dan ook worden verveelvoudigd, opgeslagen in een geautomiatiseerd gegevensbestand en of openbaar gemaakt, in enige vorm of op enige wijze, hetzij electronisch, mechanisch, door fotokopiëen, opnamen, of op enige andere manier, zonder voorafgaande schrifelijke toestemming van C.I.S. Computers & Supplies.
Voor het overnemen van gedeelten van deze site in artikelen, readers en andere werken (artikel 16 Auteurswet) dient men zich te richten tot C.I.S. Computers & Supplies.