Inloggen

  • CIS Aanbiedingen en Nieuws
  • CIS Aanbiedingen en Nieuws
  • CIS Aanbiedingen en Nieuws
image image image image

Uit een uitgelekte AMD-roadmap voor desktop-chips, valt op te maken dat AMD in ieder geval tot eind 2015 geen nieuwe processors in de FX-lijn uitbrengt.
Daarmee is het waarschijnlijk dat het bedrijf geheel stopt met consumenten-cpu's en zich volledig op apu's gaat richten.

Voor het performance-segment doet AMD het ook in geheel 2014 en 2015 met de FX-processors met codenaam Vishera.
De chips zijn voor de consumentenmarkt nog de enige cpu's van AMD: alle overige consumenten-chips bevatten een gpu-deel,
AMD classificeert ze daarmee als apu. Als de informatie van de roadmap, die de Zweedse site SweClockers publiceert,
klopt is het waarschijnlijk dat AMD is gestopt met het ontwikkelen van processors voor de consumentenmarkt.Al eerder dit jaar waren er geruchten, afkomstig van VR-Zone, dat AMD geen opvolger voor Vishera in de planning had.
Op de desktop-roadmap is verder de opvolger van de Kaveri-apu's, die begin 2014 moeten verschijnen, te zien.
Deze Carizo-chips komen in 2015 en moeten vooral minder verbruiken dankzij de Excavator-cores: de chips krijgen een tdp van maximaal 65W,
waar dit bij Kaveri nog 95W is. De overige specificaties die nu bekend zijn, zijn gelijk aan die van Kaveri: de FM2+-chips krijgen de Bolton-fch, een 'Next Gen Radeon'-gpu en ondersteuning voor ddr3 en pci-e 3.0.

Ook staan de Beema-apu's op de roadmap. Deze opvolger van Kabini voor het instapsegment moet halverwege 2014 verschijnen.
De apu gaat over Puma+-cores beschikken en de graphics krijgen een upgrade van HD 8000-modellen nu naar 'Next Gen' straks.
AMD gaat Kabini nog niet uitfaseren maar de chips gaan wel van een andere socket gebruikmaken. Over deze socket FS1B is verder nog niets bekend.
Opvallend is tenslotte dat AMD zijn hsa-technologie alleen voor de high-end reserveert: Beema krijgt geen ondersteuning voor de techniek,
die ervoor zorgt dat het geheugen volledig gedeeld wordt tussen de cpu en gpu.
Daardoor kunnen er veel sneller gegevens tussen beide processors worden uitgewisseld.

Waarom C.I.S.?

Voor 13:00 besteld, morgen in huis
offline afhalen en betalen in de winkel
online betalen en laten bezorgen
veilig betalen

TWITTERintel

microsoft

sbpi_us_rgb


ictwaarborg

Belangrijk: Copyright informatie

Alle op deze site vastgelegde werken als HTML code, teksten, illustraties, afbeeldingen en foto's zijn copyrighted CIS of van hun respectievelijke eigenaren. Alle rechten voorbehouden. Niets van deze site mag op welke wijze dan ook worden verveelvoudigd, opgeslagen in een geautomiatiseerd gegevensbestand en of openbaar gemaakt, in enige vorm of op enige wijze, hetzij electronisch, mechanisch, door fotokopiƫen, opnamen, of op enige andere manier, zonder voorafgaande schrifelijke toestemming van C.I.S. Computers & Supplies.
Voor het overnemen van gedeelten van deze site in artikelen, readers en andere werken (artikel 16 Auteurswet) dient men zich te richten tot C.I.S. Computers & Supplies.